אוכל בריא יכול גם להיות אוכל טעים
לחם מחיטה מלאה, חלב סויה, חטיף אנרגיה וסוכר חום – מי שמע על המוצרים האלה לפני שני עשורים? מהפכת האוכל הבריא שעברה על החברה המודרנית המערבית בשנים האחרונות לא פסחה גם על ישראל, שהמודעות לנושא בה רק הולכת וגוברת.
חנויות הטבע שנפתחות כמו פטריות אחר הגשם מעידות יותר מכל על המגמה – הישראלים מכירים בחשיבות של האוכל הבריא ובהתאם לכך צורכים אותו. אוכל בריא מתאפיין בכמה סוגים של מאכלים : אוכל דיאטטי, אוכל דל שומן, אוכל צמחוני ואוכל טבעוני. המשותף לכולם הוא שהתוצאה הישירה של אכילתם היא שמירה על בריאות הגוף ומשקלו.
אוכל בריא טעים ? – תלוי את מי שואלים.
למרות המודעות הגדולה בנושא והצריכה המוגברת של אוכל בריא, בואו נהיה כנים – החיסרון העיקרי שלו הוא שהוא אינו אוכל טעים (לפחות עבור רובינו). האמת, איך אפשר להשוות טעם של קינואה או קוסמת לסטייק עסיסי או גלידה האגן-דאז ?
אם תשאל את חסידי האוכל הבריא, הם יגידו לך בשיא הכנות שהאוכל הבריא גם טעים להם. זה אומר שהם לא רק התרגלו לטעם של האוכל הבריא, אלא שיכול להיות שההשפעה הפסיכולוגית של אכילה של מזון מסוג זה, היא זאת שגורמת להם להרגיש כי האוכל שהם אוכלים הוא באמת טעים.
מחקרים הראו שאנשים הרגילים לאכול אוכל בריא, אוכלים אותו לא רק מפני שהוא בריא, אלא גם מפני שהוא באמת טעים להם. ואכן, מסתבר שבעזרת תפריט נכון אפשר ליצור אוכל שיהיה לו רק בריא, אלא גם טעים. חיפוש קצר באינטרנט יחשוף בפניך לא מעט תפריטים, מתכונים והוראות הכנה אשר עוסקים באוכל בריא, טעים ומשובח.
נכתב על ידי שחר שלומן עבור אתר לרדת בגדול © כל הזכויות שמורות.