דיאטה מהירה
אחת מהדיאטות השנויות במחלוקת היא הדיאטה המהירה. הרצון "לרדת בגדול", ועדיף כמה שיותר מהר, הוליד "דיאטות בזק", בעזרתן ניתן להוריד מספר קילוגרמים בימים ספורים. דיאטות קצרות הטווח אינן מומלצות על ידי רוב הדיאטנים, עקב נזקים בריאותיים אפשריים והנטייה של הנוקטים בשיטת דיאטה זו לעלות במשקל באותה מהירות שהורידו אותו. טענתם היא כי דיאטות כאלו בסופו של דבר הן הרבה יותר משמינות מאשר מרזות וכי זהו מתכון בטוח להשמנה ולפגיעה בבריאות.
טענתם היא שדיאטה טובה אינה נמדדת במהירות הירידה במשקל, אלא באיכות הדיאטה מבחינת הבריאות, בהרגשה הכללית ובמשך הזמן בה התוצאות נמשכו לטווח ארוך. כשהגוף מתחיל לעשות דיאטה, בשלב הראשון הוא משתמש במאגרי הפחמימות והסוכרים שכמותם הכי קטנה בגוף. אחר מכן הוא משתמש במאגרי החלבון המגיעים מהשרירים וכך אחוז השריר בגוף יורד. רק בסוף התהליך הגוף מתחיל לאבד שומן. בדיאטות ה"כסאח" הגוף מאבד את השרירי ולעיתים אינו מספיק לשרוף את השומנים, לפני העלייה הבאה במשקל.
לצד המתנגדים לדיאטה המהירה, יש גם כאלה המצדדים בהם, במיוחד כאשר יכולתו המנטאלית וחוסנו הנפשי של היורד במשקל אינו מאפשרת לו להגיע לתוצאות המקוות. לרוב, דיאטה מהירה אינה כוללת תפריט יומי המבוסס על מצרכי מזון שונים. כדי להגיע לתוצאות מיידיות של מומלץ לקחת כדורים שמדכאים את התיאבון, ולאכול מעט מאוד (משהו שמתקרב לצום).
המטרה היא לתת" שוק" לגוף שרגיל לאכול הרבה, וכך לגרום לכיווץ קיבתו. ההשפעה של דיאטה מהירה על הגוף היא אינדיבידואלית לחלוטין. לאנשים חולים או בעלי נטייה ללחץ דם גבוה או מחלות לב, רצוי מאוד להימנע מלהתחיל בדיאטה מסוג זה. בכל מקרה, מומלץ להתייעץ עם תזונאי/ת או דיאטיקנ/ית לפני שמתחילים דיאטה מהירה.
נכתב על ידי שחר שלומן עבור אתר לרדת בגדול © כל הזכויות שמורות.